kolmapäev, 24. veebruar 2016

Küülikumaksa pasteet

küülikumaksa pasteet
Stroomi Maxima lihavalik on väga hea ja hinnatase soodne. Jäi sel korral näppu küülikumaks, millest valmis suurepärane pasteet.

  • 500 g küülikumaksa
  • 300 g rasvast sea küljeliha
  • 2 suurt porgandit
  • 1 suur sibul
  • 4 salvei lehte
  • 2 tl purustatud rohelist pipart
  • soola
  • väike sips muskaatpähklit
  • toekas sorts Metaxat
  • õli 
  • 200 g võid
Valmistamine:
Riivi porgand ja haki sibul, lõika sealihast kuubikud. Puhasta maks kelmetest - küülikul on neid vähe. Prae porgand õli ja või segus poolpehmeks, lisa hakitud sibul ja jätka praadimist kuni mõlemad on pehmed. Tõsta kõrvale. Prae eraldi sealihakuubikud, kuid mitte väga kuivaks. Lisa sealihale porgand, sibul ja küülikumaks, sool, pipar ja salvei. Prae kuni maks on küps. Enne lõplikku valmimist lisa Metaxa ja muskaatpähkel.

Kalla kogu segu kõrgemasse potti ja purusta saumikseriga. Lisa või ja töötle pasteeti mikseri visplitega, et tekiks kreemjas segu. Vajadusel tuuni maitset soola, pipra ja Metaxaga.

Kommentaare ei ole: