laupäev, 21. aprill 2007

Astelpaju-lammas ja kitsejuustuga täidetud tomatid

Foto NAGI's: IMG_1529Uus lemmik, milles pole tibagi soola. Ja ei ole vajagi. Jagub neljale. Cabernet Sauvignon sobib nagu rusikas silmaauku. Kes ise ei viitsi teha, siis Tallinna ökorestoranis AED peaks see roog menüüs olema.

Fotol on roog selline nagu ta meil välja tuli.
  • 600 lambakarreed
  • Marinaad:
    • 200 g astelpajumarju
    • 4 küüslauguküünt purustatult
    • 4 sl sojakastet (mina panin worchesteri)
    • 100 ml oliiviõli
  1. Lõika liha ühe ribi kaupa lahti.
  2. Aseta liha suuremasse nõusse. Pigista 2/3 marjadest lihale peale, lisa purustatud marjad. Ülejäänud marjad lisa tervelt. Vala peale oliiviõli ja sojakaste. Lisa küüslauk.
  3. Sega kõik hästi läbi. Lase külmkapis vähemalt 3-4 tundi marineeruda.
  4. Pruunista karreetükid oliiviõlis hästi kuumal pannil.
  5. Küpseta koos pruunistamisel eraldunud vedelikuga 190-kraadises ahjus soovitud küpsuseni (kuni 15 min).

Täidetud tomatid

  • 4 keskmist tomatit
  • 400 g pehmet kitsejuustu Chevre
  • 2 küüslauguküünt purustatult
  • 6-8 värsket basiilikulehte hakitult
  1. Lõika tomatitelt varrepoolne osa ära. Et tomat ilusti püsti seisaks, lõika ka teisest otsast õhuke viil.
  2. Tühjenda tomatid lusikaga nii, et põhi jääks terveks.
  3. Sega kokku juust, küüslauk ja basiilik.
  4. Täida tomatid juustuseguga.
  5. Pane tomatid liha kõrvale ahju 10 minutiks või kuni juust tõmbub helepruuniks.

Lisandid

  • 100 g värsket salatit
  • 100 g suvikõrvitsat õhukeste viiludena
  1. Ehita rebitud salatist taldrikule kuhjake.
  2. Pruunista suvikõrvitsa viilud pannil väheses oliiviõlis.
  3. Tõsta juurde tomat.

Finaal

  1. Paiguta karreetükid püstiselt ümber lisandite. Vala küpsetamisel eraldunud vedelik lihatükkidele kastmeks. Jahvata peale musta pipart. Serveeri juurde värskeid idusid.
  2. Veinisoovitus: Cabernet Sauvignon, Tempranillo või Carmenere.

Retsept on pärit: Kodu & Aed, aprill 2007.

Kommentaare ei ole: