Fotol on roog selline nagu ta meil välja tuli.
- 600 lambakarreed
- Marinaad:
- 200 g astelpajumarju
- 4 küüslauguküünt purustatult
- 4 sl sojakastet (mina panin worchesteri)
- 100 ml oliiviõli
- Lõika liha ühe ribi kaupa lahti.
- Aseta liha suuremasse nõusse. Pigista 2/3 marjadest lihale peale, lisa purustatud marjad. Ülejäänud marjad lisa tervelt. Vala peale oliiviõli ja sojakaste. Lisa küüslauk.
- Sega kõik hästi läbi. Lase külmkapis vähemalt 3-4 tundi marineeruda.
- Pruunista karreetükid oliiviõlis hästi kuumal pannil.
- Küpseta koos pruunistamisel eraldunud vedelikuga 190-kraadises ahjus soovitud küpsuseni (kuni 15 min).
Täidetud tomatid
- 4 keskmist tomatit
- 400 g pehmet kitsejuustu Chevre
- 2 küüslauguküünt purustatult
- 6-8 värsket basiilikulehte hakitult
- Lõika tomatitelt varrepoolne osa ära. Et tomat ilusti püsti seisaks, lõika ka teisest otsast õhuke viil.
- Tühjenda tomatid lusikaga nii, et põhi jääks terveks.
- Sega kokku juust, küüslauk ja basiilik.
- Täida tomatid juustuseguga.
- Pane tomatid liha kõrvale ahju 10 minutiks või kuni juust tõmbub helepruuniks.
Lisandid
- 100 g värsket salatit
- 100 g suvikõrvitsat õhukeste viiludena
- Ehita rebitud salatist taldrikule kuhjake.
- Pruunista suvikõrvitsa viilud pannil väheses oliiviõlis.
- Tõsta juurde tomat.
Finaal
- Paiguta karreetükid püstiselt ümber lisandite. Vala küpsetamisel eraldunud vedelik lihatükkidele kastmeks. Jahvata peale musta pipart. Serveeri juurde värskeid idusid.
- Veinisoovitus: Cabernet Sauvignon, Tempranillo või Carmenere.
Retsept on pärit: Kodu & Aed, aprill 2007.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar