laupäev, 21. aprill 2007

Lambapada fetajuustuga

Mahlane lambapada vajab pikka küpsemisaega. Fetajuustu asemel võib proovida ka kitsejuustu.

Neljale sööjale. Ettevalmistusaeg 35 minutit + 1,5 tundi küpsetamiseks.

  • 2 sl õli
  • 500 g lambaliha
  • soola ja musta pipart
  • 1 sibul
  • 6 küüslauguküünt
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 väike baklažaan
  • 2 dl köögiviljapuljongit
  • 1 purk (400 g) purustatud tomateid
  • Pärast peale: 150 g fetajuustu
  1. Kumuta ahi 190 kraadini.
  2. Lõika liha kuubikuteks.
  3. Kuumuta pannil õli ja pruunista liha. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Tõsta liha kõrvale ja prae pannil hakitud sibulat ja küüslauku.
  5. Lisa tüümian ja tükeldatud baklažaan ning prae mõni minut.
  6. Tõsta kaanega ahjunõusse liha, köögiviljasegu, tomatid ja puljong.
  7. Kata kaanega ja küpseta ahjus 1,5 tundi.
  8. Puista peale murendatud fetajuustu.
  9. Serveeri keedetud riisiga.

Retsept on pärit: Kodukiri, jaanuar 2006

Kommentaare ei ole: