esmaspäev, 28. detsember 2009

Kana ja ribi vahtrasiirupimarinaadis


Sõber kinkis sünnipäevaks "Nigella Expressi". Sellest pärit käesolev retsept on igal juhul soovitamist väärt. Väikese vaevaga saab sõna otseses mõttes magusa prae.
  • Kanakintsud koos naha ja kondiga
  • Searibid, kondi kaupa lahti lõigatult
  • 250 ml õunamahla, mida hapum, seda parem
  • 4 spl vahtrasiirupit
  • 2 spl õli
  • 2 spl sojakastet
  • 2 tähtaniisi
  • 1 poolik kaneelikoor
  • 6 tükeldatud küüslauguküünt
Liha võta nii palju kui sööjad vajavad. Sega koostisosad marinaadiks kokku ja pane liha sinna 1-2 päevaks laagerdama. Kalla kogu kupatus kõrge äärega ahjupannile, eemalda kaneel ja aniis. Küpseta 200 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit.

Kuna mulle meeldib sweet'n'hot, siis lisasin oma portsule Santa Maria Chilli Explosion'i.

Kommentaare ei ole: