- 8-9 jänesemaksa (1 maks kaalub ~100g)
- läbikasvanud sealiha ~50% maksa kaalust
- suur sibul
- suur porgand
- võid
- soola
- värskelt jahvatatud rohelist pipart
- muskaatpähklit
- näpuotsatäis suhkrut
- Metaxat
Lase maks, liha, porgand ja sibul hakklihamasinast läbi ja tõsta uuesti tasasele tulele. Lisa parasjagu lihakeedu puljongit, et pasteedimass oleks sobivalt vedel. Lase vaiksel tulel podiseda ja maitsesta soola -suhkru-pipra-muskaadiga. Kui maitse on sobiv, siis tõsta pasteet tulelt, lisa vajadusel veel üks sorts Metaxat, lisa tubli tükk võid ja klopi kogu see värk mikseriga õhuliseks.
Serveeri röstsaial väikese sidruniga.
3 kommentaari:
Kõlab hästi, jänesemaksa olen mitmeski söögikohas saanud, aga kustkohast kas seda kuskilt poest või turult ka osta saab?
P.S Üks parimaid pasteete mida saanud olen oli veisemaksast, aga lisandiks oli suitsutatud küüliku rasv.
Jänesemaksa eraldi müügil pole näinud, aga ega pole eriti otsinud ka.
Jänes jookseb metsas, seepärast tema maksa ei olegi saada. Küsige küüliku maksa, tema elab puuris ja on lihtsamalt saadaval. :D
Postita kommentaar