laupäev, 6. november 2010

Mihklipäeva mahlased lambaribid

Mihklipäeva lambast lõikasin terve ribiplaadi ja tegin ühe õnnestunud eksperimendi. Esimest korda proovisin teha kuiva marinaadi ehk rub'i.

Rub
  • peotäis peeneks hakitud värsket rosmariini
  • supilusikatäis värskelt purustatud rohelist pipart
  • näputäis purustatud musta pipart
  • ~2 teelusikat peenikest soola
  • sips kaneeli
  • sips muskaatpähklit
  • ~10 cm kibedat sinepit
  • törts suhkrusiirupit
  • törts õli
Sega kõik ained segamini. Sinepi, siirupi ja õli toimel tekib suhteliselt kuiv pasta, mis lihale hästi külge jääb. Määri ribid rub'iga ja pane vähemalt ööpäevaks seisma (mina laagerdasin neid 4 ööpäeva).

Küpsetamine
  • 3 keskmist porgandit
  • 2 keskmist sibulat
  • 1 pesa küüslauku
  • törts õli
  • törts sojakastet
Pane ribid koos köögiviljade, õli ja sojaga küpsetuskotti ning küpseta 150 kraadi juures paar tundi. Võta ribid välja ja mikserda praeleem koos köögiviljadega kastmeks. Serveeri kartulipudru ja stoovitud türgiubade-hernestega.
 
See roog viib keele alla ka neil, kes lambaliha muidu ei armasta.

    Kommentaare ei ole: