See on üks neist inspiratsiooniroogadest, mille idee valmib poes käigu pealt. Tahtsin teha tortillasid mereandidega, kuid Toidumaailma kalaletis jäi silma tuurafilee. Kuna ma polnud ise kunagi tuura teinud, siis otsustasin katsetada.
Teine juhus, mis retseptile kaasa aitas, ilmutas ennast ülitoreda kalaleti müüjaproua näol, kes soovitas mulle Pescador'i nimelist kalamaitseainet (maaletooja on Piprapood, www.pipar.ee).
Algsest plaanist jäid korvi tortillad, kirsstomatid ja jääsalat.
Protsess ise sai järgmine:
- Pane sobiva suurusega küpsetusvormi põhja tilk õli ja paar noaotsatäit võid. Raputa natuke Pescador'i puru ka.
- Paiguta tuurafilee vormi ja raputa korralikult Pescador'iga üle. Lisa mõned tükid võid kala peale ka.
- Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
- Lase tortillad kuuma kuiva panni pealt läbi. Samal ajal pane taldrikud ahju soojenema.
- Kuumale taldrikule pane tortilla, selle peale jääsalatist padi. Siputa üle süütu oliiviõli ja balsamiäädikaga. Keskele paiguta tuurafilee.
- Garneeri poolikute kirsstomatitega, lisa paar keerdu musta pipart. Sips laimimahla kala peale kulub ka marjaks ära.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar