neljapäev, 2. detsember 2010

Hõrk koorene pastaroog hiidkrevettidega

Sinikarpide kallal maiustamisest jääb tavaliselt järgi hulk imemaitsvat sousti. Mida rohkem karpe, seda rohkem sousti üle jääb. Seda nektarit on patt ära visata, seetõttu tegin uue jätteroa.
  • 1 sibul
  • 2 küünt küüslauku
  • 200 g tooreid suuri krevette
  • 1 värske tšilli
  • Peotäis värsket koriandrit
  • 2-3 spl jahvatatud parmesani juustu
  • 400g pakk pastat
Haki soustisse juurde üks sibul ja küüslauk (kuna see stuff on juba varem nahka pandud) ja maitsele vastavalt värsket chillit. Lase keema, lisa toored suured krevetid ja kuumuta umbes 3-4 minutit. Sousti saad kreemiseks, kui puistad sinna sisse jahvatatud parmesani juustu.

Kalla pannile varem valmis keedetud pasta, sega soustiga läbi, lisa peotäis värsket koriandrit ja serveeri kohe.

Kerge Soave sobib roa kõrvale väga hästi.

1 kommentaar:

Treener ütles ...

Raisad kallavad krevettidele mingit sodi, mis hapniku eemal hoiab ja säilivusaega pikendab ning alles pärast külmutatakse.

Soovitus: peske üles sulatatud krevette alati väga hoolikalt ja rohke veega. Vastasel korral saavad nõrgema vastupanuvõimega isikud allergilise reaktsiooni osaliseks.