teisipäev, 1. veebruar 2011

Klassikaline kala taignas

Üks ütlemata hea roog, mis vajab meeles pidamist, on kala taignas. Vaja läheb:
  • värsket kohafileed
  • muna
  • piima
  • nisujahu
  • soola
  • purustatud pipart
  • 1 liiter õli friteerimiseks
Lahuta muna kollane ja valge. Munade arv sõltub kala kogusest. Kilo kala kohta kulub 3-4 muna. Lisa munakollasele piima ja jahu. Sega taigen, mis on pisut paksem kui hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga. Tainas võib olla tiba soolasem, sest kala on mage. Vahusta munavalged ja sega rahulikult taigna hulka.

Aja õli madalas potis kuumaks. Sega kalatükid taignaga ja friteeri kuldpruuniks. Serveeri hapukurgi-hapukoore kastme, tilli ja sidruniga. Jube maitsev.

Kommentaare ei ole: