Foto: hortes.ee |
- kolm sea- või üks väiksem veisekeel
- värskeid oblikaid või oblikakonservi
- 2 porgandit
- 2 spl riisi
- 1 suurem sibul
- natuke sellerit
- tilli, peterselli
- 3 keedetud muna
- soola, pipart, loorberit
2. samm - keelte puhastamine. Võta keeled puljongist välja, ehmata neid rohke külma veega ja pane jahtuma. Kui liha pole enam tuline, eemalda keelte küljest valge nahakiht. Lõika liha väikesteks kuubikuteks või ribadeks.
3. samm - supi keetmine. Haki porgand, sibul, seller ja pane koos riisiga puljongisse keema. Lisa vajadusel vett. Kui riis on peaaegu pehme, siis lisa kaks suurt peotäit hakitud oblikaid. Kel sügavkülmast või peenralt pole võtta, need peavad leppima oblikakonserviga (poe hoidisteriiulist saab). Oblikas tuleb korralikult läbi keeta, muidu läheb supp ruttu käärima. Kui hapusust jääb väheks, lisa sidrunimahla. Lõpuks pane puljongisse ürdid, liha ja hakitud muna.
Serveeri hapukoorega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar