neljapäev, 17. mai 2012

Letšo

Koostisosad:
  • 2,5 kg suurt magusat paprikat
  • 1 kg mugulsibulat
Marinaad
  • 1,5-2 L vett
  • 1/2 klaasi 6% äädikat
  • 1 L tomatipüreed (saab 1 kg tomatist)
  • 1/2 klaasi suhkrut
  • 2 tl jämedat soola
  • 1 tl teravat punast pipart
  • 1 tl paprikapulbrit
Valmistamine. Tomatipüree jaoks koori tomatid, pane potipõhja natuke vett, keeda tomatitükid pehmeks ja püreeri. Kui soovid, et letšo sisse ei jääks tomatiseemneid, kurna püree läbi sõela. Paprikatelt eralda seemned ja sisu, lõika neljaks ja seejärel viiluta. Täpselt sama tee sibulaga. Marinaadi koostisosad pane kõik potti, lase keema, võta vaht. Pane paprika ja sibul marinaadi ja keeda 5-7 minutit (paprika ei tohi lödiks keeda). Tõsta letšo kuumalt purkidesse ja sule need koheselt. Pane purgid kaas alaspidi jahtuma.

Kommentaare ei ole: