laupäev, 10. märts 2012

Pasta pescadori lõhe ja veinis röstitud krevettidega

Tooraine.
Omatehtud pastast võib ennast umbe süüa. Nii hea on. Alljärgnev on uus katsetus, mis väärib kirjapanemist. Vaja läheb:
  • tükk lõhefileed
  • suuri koorimata krevette
  • pastat, enda tehtud
  • 200 g vahukoort
  • küüslauku
  • sibulat
  • hapukurki
  • pestot
  • riivitud parmesani
  • musta pipart
  • laimimahla
  • tšillit
  • paar peotäit rukolat 
  • valget lauaveini
  • võid
  • õli
Protsess.
Haki tšilli, sibul, küüslauk ja hapukurk peenikesteks tükkideks. Paneeri lõhefilee pescadori maitseaineseguga ja auruta. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees ja pane nõrguma.

Kuniks pasta keeb ja lõhe aurub, valmista ette krevetid. Aja pann kuumaks, lisa törts õli ja suur noaotsatäis võid. Rösti krevette mõlemalt poolt 1 minut, lisa sorts valget veini ja kuumuta veel minutike.

Pane kuumale pannile törts õli ja prae vähesel kuumusel tšilli, sibul, küüslauk ja kurk. Kui sibul on läbipaistev, lisa pesto ja kuumuta veel minutike. Kalla juurde koor ja kui see keema tõuseb, lisa 2 spl parmesani. Minuti jooksul on parmesan sulanud ja soust hakkab paksenema. Lisa pasta ja rukola kastmele ning sega läbi. Kuna kastme tegemine on mõne minuti teema, siis saab igale pereliikmele valmistada personaalse maitse. Näiteks lastele vähese ja suurtele rohke tšilliga.

Tulemus.
Serveeri pasta koos lõhetükkide ja krevettidega. Peale pigista värske laimi mahla ning lisa paar keerdu pipart.

---

I-le täpiks sai tütre serveeritud magustoit - jäätis värskete mustikate, ananassi ja füüsaliga.

Kommentaare ei ole: