laupäev, 19. mai 2012

Kapsasalat õunte ja mädarõikaga

Foto: Lauri Laan
Koostisosad:
  • 3-4 kg valget peakapsast
  • 1 kg magusat paprikat
  • 500 g magushapusid kõvu õunu
  • 500 g puhastatud mädarõika juuri
  • 1 suur punt peterselli 
  • 1 suur punt kinzaad
Marinaad:
  • 2-3 liitrit vett
  • 1,5 klaasi suhkrut
  • 0,5 klaasi soola
  • 1,5 klaasi taimeõli
  • 2 klaasi 6% äädikat
  • 10 Santa Maria terapipart
  • 6 tera Santa Maria vürtsi
Valmistamine. Kapsas lõika peenikesteks ribadeks. Mida õhemad, seda paremad. Õun haki pulkadeks. Riivi mädarõigas.  Haki petersell ja kinzaa. Kõik koostisosad sega läbi. Keeda valmis marinaad. Õli lisatakse hiljem purkidesse, sest see ei segune marinaadiga. Topi purgid koostisosi täis  ja vala peale kuum marinaad. Purgid jäävad umbes tunniks ajaks lahtiselt laagerduma. Lisa igale purgile natuke õli ja vajadusel marinaadi, et purgid oleksid kaelani täis. Järgneb purkide steriliseerimine keevas vees (1-liitrise purgi kohta umbes 15 minutit). Sulge purgid ja pane need kaas alaspidi jahtuma.

Kommentaare ei ole: