reede, 22. juuni 2012

Jaanipäeva hitt: grillitud angersäga

Foto: Jüri Etverk
Kuna angersäga küpsetamine õnnestus hästi, siis järgmiseks testisin selle kala grillimisomadusi. Etteruttavalt ütlen, et tulemus oli ootusi ületav. Angersägal on tihe liha, mis kuumutamisel ei lagune ja sitke nahk, mis steigiks lõigatud tükid hästi koos hoiab. Küpsemine toimub kiiresti nagu kalale kohane. Ma olen kindel, et grillitud angerjat pole keegi proovinud. Nüüd on see võimalus angersäga näol olemas.

Lõika kala nii kahe sõrme jämedusteks steikideks. Suur pea pane kalasupi põhja jaoks kõrvale. Maitsesta steigid kuivalt pescadori maitseaineseguga, lisa veidi ka sidrunpipart ja hakitud tilli. Jäta see värk üheks ööks külma kohta kaane alla laagerduma.

Grillimine toimub nagu iga teisegi liha puhul, lihtsalt küpsemisaeg on lühem. Serveerige värske suvise salatiga ja piserdage peale laimimahla. Üllatage oma külalisi - meeldivad ohked on garanteeritud.

1 kommentaar:

klem ütles ...

Grillitud angerjas on igasuvine hõrgutis ja muuseas väga maitsev. Asi väga lihtne - hommikul ridad välja, angerjad väljaspoolt puhastada kas liiva või meresoolaga hõõrudes. Soolikad välja ning peotäis meresoola selga. Õhtul lõikad nii 20 cm pikkused jupid, sh ka pea ning saba ning grillile. Saab väga hea, osa rasva jookseb ka välja, kuid sellest hoolimata jääb üsna rammus amps. Parim on muidugi nahk. Soovitan proovida.