laupäev, 19. mai 2012

Meega marineeritud piprad

Foto: Lauri Laan
Koostisosad:
  • 5 kg erivärvilist paprikat
  • 1-1,5 kg mugulsibulat
  • Santa Maria loorberilehte
  • Santa Maria musta terapipart
  • taimeõli
Marinaad:
  • 3 L vett
  • 2 klaasi 6% äädikat
  • 5 spl mett
Valmistamine. Pese piprad, eralda seemned ja sisu, lõika neljaks ning viiluta. Viiluta sibulad. Sega paprika ja sibul omavahel segamini ja pane purkidesse. Igasse purki lisa loorberileht ja pipraterad. Keeda valmis marinaad. Mee kogust võid maitse järgi suurendada. Kalla marinaad purkidele peale. Kõige viimasena lisa igale purgile 1 spl õli. Steriliseeri purke keevas vees 10 minutit, sulge need ja pane kaas alaspidi jahtuma.

Kommentaare ei ole: