laupäev, 19. mai 2012

Sabaga tomatid

Foto: Lauri Laan
Koostisosad:
  • 2-3 liitrit väikeseid roheliste sabadega tomateid (kobartomat sobib hästi, kirsstomat mitte)
  • 1 punt tilli
  • iga purgi kohta 1 tilliõisik ja natuke mädarõikajuurt
  • 1-2 pastinaaki
Marinaad:
  • 1 L vett
  • 1,5 spl suhkrut
  • 2 spl soola
  • 1,5 tl Santa Maria sidrunhapet
  • 3-5 lehte Santa Maria loorberit
Valmistamine. Pese tomatid, kuid sabad jäta külge. Haki till ja mädarõigas, lõika pastinaak kuubikuteks. Pane purgi põhja 1 tilliõisik, maitse järgi mädarõigast, peotäis pastinaaki. Lao ettevaatlikult purkidesse tomatid nii, et need jääksid terveks. Marinaad keedetakse kahes osas. Alguses vesi, suhkur, sool, loorber. Kalla marinaad kuumalt purkidesse, lase tomatitel laagerduda 10 minutit ning kalla marinaad uuesti pealt ära. Lisa sidrunhape, lase marinaad uuesti keema. Pane purkidesse hakitud till ning kalla kuum marinaad uuesti peale. Steriliseeri purgid keevas vees 10 minutit, sulge ja pane kaas alaspidi jahtuma.

Kommentaare ei ole: