laupäev, 19. mai 2012

Salat tükeldatud tomatitest

Foto: Lauri Laan
Koostisosad:
  • 2 kg tomateid
  • 500 g mugulsibulaid
  • 1 suur küüslauk
  • 1 suur punt kinzaad
  • 1 spl rapsiõli purgi kohta
Marinaad:
  • 3 L vett
  • 3 spl soola
  • 7 spl suhkrut
  • 3 tera Santa Maria vürtsi
  • 1 Santa Maria loorberileht
  • maitse järgi äädikat
Valmistamine. Pese tomatid ja lõika suurteks tükkideks. Haki sibul, küüslauk, kinzaa. Võta purk ja pane kiht tomatit, teine sibulat, kolmas rohelist, küüslauk. Korda nii, et purk saaks täis. Keeda marinaad ja kalla purkidesse, lisa 1 spl õli igasse purki. Steriliseeri purke keevas vees 15 minutit, sulge ja pane kaas alaspidi jahtuma.

Kommentaare ei ole: