esmaspäev, 29. detsember 2014

Riisisupp

See on üllatus, et täiesti ilma loomse olluseta supp võib nii maitsev olla.

  • 2 kartulit
  • 1 sibul
  • 1/2 klaasi ümarateralist riisi (Veski Mati pudruriis on väga hea)
  • 1 keskmise suurusega porgand
  • petersell
  • till
  • 1/2 tl kurkumi
  • 1 tl mehhiko maitseainet või teravat punast pipart
  • koriander
  • kuivatatud basiilik
  • kuivatatud küüslauk
  • sool
  • taimeõli
Alusta riisist. Pese riis puhtaks ja jäta vette ligunema. Lõika kartul kuubikuteks, porgand peenikesteks pulkadeks, haki sibul. Pane kartul 3 liitri veega keema, keed poolpehmeks. Prae sibul vähese õliga kuldseks, lisa porgand ja prae veel paar minutit. Lisa riis ja sibul-porgand supile ning keeda kuni koostisosad on pehmed. Lisa kurkum ja muud maitseained, maitsesta soolaga. Lase supp korraks veel keema. Haki till ja petersell, lisa supile ja jäta kaane alla 15-20 minutiks tõmbama.

Kommentaare ei ole: