kolmapäev, 20. jaanuar 2016

Kõrvitsa püreesupp

kõrvitsa püreesupp
  • 1,5 liitrit kanapuljongit
  • 500 gr puhastatud kõrvitsat
  • 1 sibul
  • küüslauk (vastavalt maitsele)
  • ½ kl 10% koort
  • ½ tl suhkrut
  •  2 spl õli
  • must pipar
  • sool

Kõrvits lõika kuubikuteks. Prae peeneks hakitud sibul supipotis kuldseks. Lisa praetud sibula  juurde küüslauk ja prae veel umbes 1-2 minutit. Lisa praetud sibula-küüslaugu segule kõrvits ja raputa see suhkruga üle, prae umbes 5 min. Lisa potti kanapuljong, sega korralikult läbi ning keeda suppi madalal temperatuuril kuni kõrvits muutub pehmeks. Kui kõrvits on pehme, püreeri supp saumikseriga või blenderis. Maitsesta püree soola ja pipraga, lisa koor ning kuumuta kuni keemiseni.
Võta supp tulelt ning lase tal kaane all tõmmata 10-15 minutit. 

Valmis supp on suhteliselt vedel ning sobib suurepäraselt kruusist joomiseks.

Kommentaare ei ole: