- 1,5 liitrit kanapuljongit
- 500 gr puhastatud kõrvitsat
- 1 sibul
- küüslauk (vastavalt maitsele)
- ½ kl 10% koort
- ½ tl suhkrut
- 2 spl õli
- must pipar
- sool
Kõrvits lõika kuubikuteks. Prae peeneks hakitud sibul supipotis kuldseks. Lisa praetud sibula
juurde küüslauk ja prae veel umbes 1-2 minutit. Lisa praetud sibula-küüslaugu segule kõrvits ja raputa see suhkruga üle, prae umbes 5 min. Lisa potti kanapuljong, sega korralikult läbi ning
keeda suppi madalal temperatuuril kuni kõrvits muutub pehmeks. Kui kõrvits on pehme, püreeri supp saumikseriga või
blenderis. Maitsesta püree soola ja pipraga, lisa koor ning
kuumuta kuni keemiseni.
Võta supp tulelt ning lase tal kaane all tõmmata 10-15
minutit.
Valmis supp on suhteliselt vedel ning sobib suurepäraselt
kruusist joomiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar