teisipäev, 19. jaanuar 2016

Šokolaadi-pähkli venised

šokolaadi-pähkli venised
  • 1 purk suhkruga kondenspiima
  • 100 gr kreeka pähkleid
  • 4 spl kakaod
  • 50 g võid
  • ¾ kl suhkrut

Pähklid kuivata praeahjus ning peale kuivatamist purusta peenemaks. Peaksid jääma suhteliselt suured tükid. Vala potti kondenspiim, lisa pähklid, kakao, või ja suhkur. Kuumuta segu nõrgal tulel nii kaua, kuni ta hakkab poti  serva küljest lahti lööma. Kuumutamise ajal on vaja segu kogu aeg segada. Vala segu fooliumiga vooderdatud vormi umbes 1,5 cm paksuse kihina. Vajuta kergelt segu tihedamaks. Lase magustoidul 3-4 tundi külmkapis taheneda. Valmis magustoit lõika nelinurkseteks tükkideks.

Kommentaare ei ole: