reede, 12. veebruar 2016

Šerbett

šerbett
Vaja läheb:
  • 300 g komme „Lehmake“
  • ¼ kl vahukoort
  • 300 g küpsiseid „Toplennoe Moloko“, müüakse Rimis ja Säästumarketis
  • 100 g rosinaid
  • 100 g mandleid

Valmistamine:
Mandlid pruunista kergelt kuival pannil. Küpsised, rosinad ja kommid purusta hästi peeneks. Rosinad ja kommid haki peeneks. Valmista ette vorm või plastikust säilituskarp, st vooderda see toidukilega. Kommid ja vahukoor sulata veevannis ühtlaseks massiks. Lisa saadud segule küpsised ja rosinad ning sega see samuti ühtlaseks massiks. Jahuta see toatemperatuurile ning vala saadud segu vormi või säilituskarpi. Peale raputa peenestatud mandlid, vajuta pealt mandleid kergelt kokku, et nad haakuksid šerbeti massiga. Pane šerbett üleöö külmkappi seisma.

Kommentaare ei ole: